Kavaklıdere Mah. Büklüm Cad. No:23/3 Çankaya - Ankara
trende

İkamet İzni Başvurusu

15.02.2022
688
İkamet İzni Başvurusu

Yabancı şahıslara ülkemize girerken turist vizesiyle yahut vize muafiyeti ile tanınan oturma süresi 3 ila 1 ay arasında değişmektedir. Bu süreyi ülkeler arasında yapılan anlaşmalar belirlemektedir. Fakat şahıslar belirtilen sürenin üzerinde bir zaman dilimi Türkiye’de kalacaksa ikamet izni alması zorunludur. Aksi takdirde ülkemizde kaçak olarak kalmış sayılır ve kaldığı her gün için para cezası yaptırımına gidilir

3B Danışmanlık, Türkiye’nin tüm illerinde ikamet izni başvurusu ve ikamet izni başvuru sürecinde yapılması gerekenler konusunda müşterilerine danışmanlık hizmeti vermektedir.

İkamet izinleri, ülkemize giren yabancı uyruklu kişilerin yasal olarak Türkiye’de bulunmalarını sağlamaktadır. 7 Ocak 2015 tarihi itibari ile Ankara’da ikamet eden ve çalışma izni almak amacı ile yapılan ikamet tezkeresi başvuruları Ankara İl Göç İdaresi tarafından kabul edilmemektedir. İkamet tezkeresi olmayan fakat çalışma izni başvurusunda bulunmak isteyen yabancı uyruklu kişiler İl GÖÇ İdaresince uyruklarında bulundukları ülkelerin Türk Büyük Elçiliklerine yönlendirilmektedirler.

Ülkemizde ikamet izini başvuruları İl Göç İdarelerine yapılmaktadır. Yabancılar ikamet ettikleri ilde yer alan Göç idarelerinden online randevu alarak, randevu tarihlerinde başvurularını gerçekleştire bilmektedirler.

İkamet izni türleri, yabancıların ülkemizdeki kalış amacına göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda ikamet izni çeşitleri yer almaktadır. Her bir ikamet izni için Göç İdarelerince talep edilen belgeler değişmekte olup, başvurunuzun bu konuda uzman kişiler tarafından yapılmasını istemeniz halinde firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

İkamet İzni Çeşitleri

  1. Kısa Dönem İkamet İzni
  2. Uzun Dönem İkamet İzni
  3. Öğrenci ikamet İzni
  4. Aile İkamet İzni
  5. İnsani İkamet izni
  6. İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni
Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: